Sådan booster du dit engagement

Sidste år havde Gallup den helt store lommeregner fremme.

Her anslog de, at manglende medarbejderengagement koster den globale økonomi 59.840.000.000.000 danske kroner om året.

Jaaaa, det er mange nuller!

Hvis du, ligesom jeg, ikke er vant til at afkode så store beløb, så kan jeg afsløre, at tal i den størrelsesorden kaldes trillioner. Og en trillion er tusind milliarder.

Det er et sidespor, men jeg kan mærke at du bliver nysgerrig, så skidt med det: Det næste tal i rækken efter en trillion hedder “kvadrillion”.

Tilbage på sporet.

Spørgsmål: Kan du genkende følelsen af, at det kan være svært at finde engagementet frem på job?

Slet ikke? Jamen, så har du sikkert en kollega eller medarbejder der af og til hænger lidt med næbbet i bremsen.

Uanset opfordrer jeg dig til at læse videre, for om 35 sekunder kommer jeg med et simpelt trick til at booste dit engagement — til glæde for din trivsel, din kreativitet, din produktivitet og ja, den globale økonomi.

Først tager jeg dig lige med en tur til Harvard University for at hilse på Professor Teresa Amabile. Det er nemlig hendes forskning, mit trick er baseret på.

For knap 15 år siden udførte Teresa et studie, hvor hun bad 239 personer fra syv forskellige virksomheder føre dagbog i fire måneder.

Det blev til mere end 12.000 dagbogsdage i alt, som Teresa og hendes forskerteam nærlæste linje for linje.

Studiet viste, at der var en klar sammenhæng mellem følelsen af fremskridt og indre motivation.

De dage hvor forsøgsdeltagerne skrev i deres dagbøger, at det havde været en god dag, var det altid på dage hvor de samtidig følte, at de havde opnået noget — en dag med fremskridt.

Det fungerede (desværre) også med omvendt fortegn. De dage hvor deltagerne holdt fyraften med en følelse af, at det ikke var gået fremad, skrev de demotiverede og frustrerede i deres dagbøger.

Og det kan du godt genkende, ikke? Den frustrerende følelse af at gå hjem fra arbejde og tænke “hvad pokker har jeg egentlig lavet i dag?”

Jeg kan i hvert fald. Eller kunne. For i dag har jeg et trick til at undgå det. Det trick jeg gerne lære dig.

Følelsen opstod tit på dage, hvor jeg havde haft flere møder og brugt meget tid i min indbakke. Dvs. dage fyldt med aktiviteter hvor resultatet eller produktet ikke rigtig kunne ses med det blotte øje.

Hvis jeg nu var fåreklipper, havde det være helt anden sag, for da ville produktet af min dag være meget tydeligt (det er i øvrigt en fantasi jeg har).

You get the point. Og nu skal du høre, hvordan jeg kommer omkring det og sørger for, at jeg som regel kan cykle hjem fra arbejde med god fornemmelse af at have opnået noget i løbet af dagen.

Her kommer tricket. Er du klar?

Jeg skriver “Did-lister”.

Lige præcis. Jeg nøjes ikke med at krydse ting af på min To do-liste. Jeg tilføjer også løbende alt, hvad jeg har udført, til en anden liste.

En god “Did-liste” er ret detaljeret. Der står ikke bare “Skrev mails”. Hvis jeg har skrevet fem mails, så har de en linje hver, ligesom jeg også har en linje for hvert møde jeg har haft.

På den måde har jeg ved dagens ende et klart og håndgribeligt 'bevis' på min indsats. For selvom det måske ikke er synligt andre steder, viser listen, at jeg faktisk har lavet en hel del.

Det er ikke altid at fornemmelsen rækker til en følelse af reelt fremskridt, men det hjælper.

Jeg opfordrer dig hermed til at prøve.

Stor succes! Du er nu tilmeldt det største og bedste nyhedsbrev om 4-dages arbejdsuge.
Hmm..? Der er noget galt. Send en mail til mail@4.dk, så sørger vi for du bliver tilmeldt. Undskyld ulejligheden